Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Térdig érő kompressziós harisnyák, kompressziós tárdharisnyák - CCL1

Mikor használjunk kompressziós térdharisnyát?

A kompressziós térdharisnya segíthet a műtétek, sérülések utáni gyógyulási folyamatban, egészségmegőrzésben illetve a sportteljesítmény javításában is.

A kompressziós térdharisnya kifejezetten hasznos eszköz lehet különböző sérüléseket követően, visszér vagy más vénás rendellenességek tüneteinek enyhítésében, fáradt láb érzet és lábduzzanat csökkentésében, sőt akár terhesség alatt is.

Ez az eszköz segít a láb vénás keringésének javításában, amely hozzájárul a duzzanatok és a láb fájdalomérzetének csökkentéséhez is.

Kifejezetten hasznos segítőtárs azoknak, akik megterhelő álló munkát végeznek vagy épp ellenkezőleg, napjaikra jellemző, hogy hosszú időn át kénytelenek a képernyő előtt ülni. Ezekre a mozgásformákra ugyanis jellemző a nehézláb érzet, amellyel a kompressziós térdharisnya sikerrel veszi fel a küzdelmet.

Az utolsó trimeszterben a kismamák is gyakorta találkoznak az alsó végtagok vizesedésének problémájával, császármetszést követően pedig ez a jelenség csak kevés szerencsést kerül el. Ilyenkor orvosi ajánlással szintén hasznos eszköz a kompressziós térdharisnya használata.

Milyen méretű kompressziós térdharisnyát válasszunk?

Fontos a körültekintés a térdharisnya méretének kiválasztása során annak érdekében, hogy ez a gyógyászati ruhadarab optimális nyomást és támogatást biztosítson a lábak számára. 

A kompressziós harisnyának nem szabad túl szorosnak vagy kényelmetlennek lennie. Amennyiben a ruhadarab viselése kényelmetlen, fájdalmas számunkra biztosak lehetünk benne, hogy túl kicsi méretet választottunk.

Érdemes vásárlás előtt lemérni a lábunkat, lehetőleg nap közben és a kapott méretek alapján, a gyártó mérettáblázatát figyelembe véve kiválasztani a számunkra megfelelő méretet. Vegyük figyelembe, hogy az egyes gyártók különböző mérettáblázat alapján készíthetik termékeiket, ezért semmiképp se válasszunk megszokásból, mindig ellenőrizzük a gyártó mérettáblázatát.
 

Az oldal tetejére