Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ortézisek

Az ortézisek különböző területeken nyújtanak támogatást, ezért számos típus elérhető belőlük. A csukló-, térd- és bokaortézisek stabilizálják a sérült ízületeket. A derék ortézisek hátfájás esetén segíthetik a megfelelő tartást. A párnázott ortézisek a nyomáspontokat védelmezik a sebek kialakulása ellen, míg a rögzítő ortézisek a sérült testrészeket stabilizálják. Az ortéziseknek számtalan változata létezik, és az egyedi igényeknek megfelelően különböző területeken nyújtanak támogatást a gyógyulásban és a megelőzésben.

Az ortézis sokoldalú gyógyászati segédeszköz

Az ortézisek olyan támogató gyógyászati eszközök, amelyek a test különböző részein alkalmazva segítenek a sérülések gyógyításában vagy megelőzésében. Ezek az eszközök támogatják és stabilizálják a sérült testrészt, hozzájárulva a gyógyuláshoz, valamint segítve a fájdalom enyhítését és a mobilitás helyreállítását.

Az ortézisek széles körben elérhetők és alkalmazhatók különböző eredetű sérülések kezelésére. Leggyakrabban a sportsérülések megelőzésére vagy a már sérült testrész támogatására használják, de természetesen időskori mobilitási problémák kezelésére is alkalmazzák.

Az ortézisek készülhetnek egy adott testrészhez is, de több testrészre kiterjedő támogató eszközként is működhetnek. Az ortézisek csoportjába tartoznak a térdtámaszok, boka-, csukló-, vagy válltámaszok.

Ezek az eszközök rendkívül hasznosak a sportsérülések megelőzésében, ugyanakkor segíthetik a gyógyulást a sérülések elszenvedését követően is. Így hatékonyan enyhítik a fájdalmat a ficamok, húzódások vagy törések kezelése során is.

A kiválasztásnál fontos figyelembe venni az egyedi igényeket és a sérülés jellegét. Különböző típusú és anyagú ortézisek léteznek, amelyek különböző szintű támogatást nyújtanak. Fontos, hogy az eszköz megfelelően illeszkedjen a testhez és kényelmes legyen a viselője számára.

Ezek az eszközök nem csak a sérülések kezelésére használhatók. Idősebb személyek vagy azok, akiknek csökkent a mobilitásuk, szintén használhatják azért, hogy támogassák a test egyensúlyát és csökkentsék a sérülések kockázatát. Ezek az eszközök segíthetik a járást és a mozgást, valamint megelőzhetik az esésből eredő sérüléseket is.

Webáruházunkban egyaránt elérhetőek a kifejezetten sportolóknak készült termékek, ugyanakkor széles termék skálával beszerezhetőek mobilitást segítő termékek a gyermekek és idősek számára, hétköznapi használatra is.

Az oldal tetejére