Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ileosztóma rendszerek, ileosztóma zsákok

Fontos tudnivalók az ileosztóma zsákokról

Az ileosztóma zsákok olyan speciális tasakok, amelyeket az ileosztóma terápia során használnak. Az ileosztóma egy olyan műtéti eljárás eredménye, amely során az ileum (vékonybél) egy részét az hasfal felszínére vezetik ki. Az ileosztóma létrehozásának célja lehet, hogy átmenetileg vagy tartósan megkerüljék az alsó emésztőrendszer szakaszát, például ha a vastagbél vagy a végbél eltávolításra kerül, vagy ha azok nem megfelelően működnek.

Az ileosztóma zsákok különböző méretekben és típusokban érhetők el, attól függően, hogy az ileosztómát átmeneti vagy tartós megoldásként hozták létre. Elérhetőek zárható és nyitott zsákok, valamint különféle rögzítési módokkal ellátott változatok.

A zsákokat rendszerint egy speciális anyagból készítik, amely rugalmas és könnyen tisztítható. Bizonyos fajták szagtalanító szűrőrendszert is tartalmaznak.

Az ileosztóma zsákoknak biztosan és kényelmesen kell tapadniuk a bőrhöz. A kiválasztott típustól függően a kínálatban elérhetőek kolloid tapadású zsákok és más speciális ragasztórendszerek.

Fontos az ileosztóma zsák rendszeres cseréje, hogy elkerüljük a szivárgásokat és az irritációt. A cserék gyakorisága az egyén speciális szükségleteitől függ.

Növelhetjük a kényelmet a mindennapi feladatok elvégzése során, ha speciális övrendszereket vagy tartókat szerzünk be az ileosztóma zsákok megtartásához. Így a zsák nem lóg szabadon és nem akadályoz a különböző tevékenységek elvégzésében.

Az oldal tetejére